Blog

Zen in slaap komen, in onze vernieuwde slaapkamer.

  • Ook al was onze slaapkamer nog steeds nog wel mooi (voor het laatst aan gepakt in het najaar 2018), maar in de tussen tijd ben ik op persoonlijk vlak veel gegroeid. En dan ben je toe aan een ruimte wat bij je past. Het eerste woord wat bij mij opkwam was: zen. En dat heb ik dan ook gekozen als uitgangspunt.

 

terrazzo
Zo zag de slaapkamer er uit voor de make over.

Het ontstaan van de zen slaapkamer.

Normaal gesproken als ik weet dat ik een kamer een nieuwe look ga geven, dan speur ik Pinterest af om afbeeldingen te zoeken die passen bij de sfeer die ik wil overbrengen in de “nieuwe”ruimte. Maar deze keer heb ik het op mij aflaten komen. Zo vond ik begin dit jaar al een heel mooi behang van het merk BN walls. En hoe “toevallig” was het dat het behang nu ook net uit de Zen collectie (220270) kwam.

Nu dat ik deze blog type is de slaapkamer natuurlijk al klaar en kan ik uit ervaring spreken dat dit behang één van de fijnste is waarmee ik gewerkt heb in al die jaren dat ik dit werk doe. Hij is zo mooi op de muur gekomen. Als perfectionist kan ik wel bijna zeggen dat hij perfect op de muur zit en er ontzettend blij mee ben. Het enige wat ik moest doen is een deel van de muur lichter verven waar het verf van het plafond op was gekomen. Omdat ik anders het verschil licht door het behang kon zien. Maar dat was niet veel werk om dat even licht te verven.

Als eerst had ik het behang als uitgangspunt genomen om daarbij een bijpassend kleurenpallet er op aan te sluiten. Dit waren (zachte) aardse tinten gecombineerd met vergrijsde groen tinten. Maar toen kwam corona om de hoek en heb ik de slaapkamer even gelaten voor wat het was. Ik kreeg meer behoefte om mezelf terug te trekken in leerzame boeken. Totdat Flexa in september het kleur van het jaar 2021 presenteerde. Het was een kleur waar ik al een twee jaar op wachte (hij lijkt wel een beetje op de kleur die we in de woonkamer ook hebben gebruikt). Een warme aardse tint, genaamd: Brave ground. Deze is makkelijk te combineren met andere kleuren en geeft een fijne basis aan je ruimte.

Wist je dat de Flexa kleur van het jaar 2021 Brave Ground is.

Deze kleur staat voor moed om verandering te omarmen.

Ik bladerde het kleurentrendboek 2021 van Flexa door en heel toevallig kwam ik daar een kleurenpallet tegen die aansloot op een edelsteen die ik dit jaar ook gekocht heb en ook terug kwam in dit boek. Daarbij kreeg ik z’n fijn gevoel dat ik wist dat dit het kleurenpallet moest worden. De kleuren komen uit de ‘trust colours’ trend, die staan voor verbinding, communicatie, solidariteit, samenkomen en je moed geven. Nu hoor ik je denken: “Welke kleuren heb je hier uit gebruikt?”. Nou dat zijn de Darling Sienna, Worthy Clay, Sweet Umber, Epic Mud en inderdaad Brave Ground. Ik had natuurlijk nog wel gekeken ofdat deze tinten aansluiten op het mooie behang en dat was ook het geval. Dus het moest zo zijn.

Het resultaat

Na een kleine week aan één stuk bezig te zijn geweest met de make- over, mag het resultaat er echt zijn. De kamer geeft mij rust, maar ook kracht. Beide kenmerken die je krijgt waneer je “zen” met je zelf bent.

Ik heb ook twee planten in de ruimte toegevoegd. Dat miste ik wel in het vorige plan. Zo heb ik nu een plek gevonden om de plant op te hangen, waar het zonlicht naar toeschijnt. Omdat de kamer best wel een donkere plek kan zijn. Dus hopelijk gaat deze keer beter met de planten. En voor de rest heb ik een plek gemaakt voor mijn edelstenen en hangt er voor het eerst een grote spiegel naast de kledingkast. Zo kunnen we eindelijk ons helemaal bekijken. Een weg naar zelf acceptatie.

Ik heb zelf veel producten hergebruikt of uit het stof gehaald. Door de jaren heen heb ik veel mogen “verzamelen”. Meestal als ik een ruimte ging aanpakken wou ik ook dat alles nieuw was en het liefst net nieuw op de markt te verkrijgen was. Maar het is juist goed om “oudere” items weer een nieuwe plek te geven in je ruimte. Dit ruimt op, wat voor mij weer rust brengt in het huis.

Liefs Sanne

jaloezieën

Deze blog is geschreven in samenwerking met BN walls & Flexa. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.