Open kast inrichten, hoe ga je te werk? Een aantal tools om te starten.

open kast inrichten

Het lijkt heel makkelijk een open kast inrichten, maar om een mooie balans te krijgen is het soms best een uitdaging. Het wordt namelijk al snel te vol, omdat je graag al het moois wat je de afgelopen jaren gevonden hebt graag wilt blijven bewonderen. In deze blog geef ik je een aantal tools om hiermee aan de slag te gaan.

Open kast inrichten tools

Mix en match

Een open kast inrichten hoeft niet zo te zijn dat er één soort item door de hele kast gepresenteerd staat. Het kan ook een kast worden die gevuld is met mooie/ waardevolle of diebare schatten. Het leuke wanneer je deze items met elkaar mixt en match dat er dan een verhaal wordt verteld in de kast en buiten de mooie verhalen straalt het ook leven uit. Een kast met boeken blijft toch altijd een kast met boeken. Ookal kan je die ook weer leuk op diverse maniere presenteren als je toch kiest voor één soort. Bijvoorbeeld op kleur of presenteer de boeken met de bladzijde kant naar je toe.

open kast inrichten
open kast inrichten

Kleurgebruik

Om rust te creëren in een open kast kies je één á twee accentkleuren die aansluiten op de ruimte waar de kast in staat. Verdeel de kleuren mooi over de hele kast voor de balans. Of je hebt juist een kleurrijke kamer, dan kan je ook helemaal los gaan met kleur, maar onthoudt wel goed dat je de kleuren gebruikt die terug komen in je ruimte. Dit geeft balans! Als je eens buiten je kaders om wilt werken kan je er ook voor kiezen wanneer je bijvoorbeeld een witte ruimte hebt om de open kast in te richten met één opvallende kleur. zo creër je gelijk een blinkvanger in je ruimte. Het mooiste is dan wel als de kast dan ook wit is. Dus denk daarin juist in contrasten.

Groeperen

Een open kast lijkt al snel rommelig, sorteer bijvoorbeeld een paar boeken bij elkaar inplaats dat ze door de hele kast verspreid staan. Dit geeft rust. Heb je veel kleine aandenken meegenomen van onderandere de vakantie, maar het lijkt rommelig of verloren in de kast? Denk eens aan een mooie glazen verzameldoos(je), zo cluster je alles mooi bij elkaar en oogt het een stuk rustiger in huis.

Diverse hoogtes

Werk met verschillende hoogtes, wanneer je alles op één lengte presenteert wordt de kast heel voorspelbaar en saai. Dus wissel ze af met elkaar. Maar hoe creër je nu die hoogtes? Naast de bestaande afmetingen van je items, kun je ook denken om te gaan stapelen.

Creeër lucht

Onthoud goed lucht = rust. Wanneer je een open kast inricht let je er op dat je plekken open laat op de planken. Zo komen je schatten nog meer tot zijn recht. Ook kun je denken om een plank of vak vrij te houden. Dit houd de kast overzichterlijk.

Aan de slag

open kast inrichten
open kast inrichten

Ik ben zelf ook aan de slag gegaan met onze kast in de woonkamer. Ik heb hier twee varianten gemaakt. Waarvan één aansluit op onze ruimte met witte en aardse tinten en één vol met kleur. Ronald en ik vinden de Kay Bojesen dieren erg mooi gecombineerd met een paar vazen van het merk Lyngby Porcelaen. Deze willen we natuurlijk heel graag terug laten komen in de kast en het staat natuurlijk ook heel fraai zo bij elkaar.

open kast inrichten
open kast inrichten

Hoe zou jij je open kast inrichten?

jaloezieën
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met Kay Bojesen & Lyngby Porcelaen. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.